Как да подобрим насочеността на звука

- Jun 19, 2020-

Как да подобрим насочеността на звука

Ами ако трябва да засилим насочеността? Акустичните инженери са разработили" линеен масив" говорител, английският е LINE-ARRAY. Може да сте го виждали на спортната площадка, както е показано по-долу:

LINE-ARRAY

Линейният масив е да обработва физически и електронно няколко средни и високи единици, които могат да контролират много точно насочеността. Физическият метод е да добавите акустична леща пред всяко устройство, а електронният метод е да цифровизира аудио сигнала за разделяне на честотата и сложна обработка на цифрови ефекти и след това да го преобразува в аналогов сигнал, за да се усилва и управлява независимо всеки блок." активна насочена тонколона" всъщност е опростен линеен масив и неговата честота е относително тясна (тъй като ниската честота се елиминира), тъй като не е предназначена за възпроизвеждане на музика с пълен обхват, а е концентрирана върху звука на средните и високочестотни ленти. Ниската честота на висока мощност се пропуска и цялата мощност се прилага към средната и високата честота, което значително подобрява ефективността.

Линейният масив с N единици има N канала на усилватели на мощност," активен" означава с усилватели на мощността, броят единици също ще определя разстоянието на разпространение на продукта; в допълнение, индивидуално съчетаните усилватели на мощност също увеличават възможността за вход за множество аудио източници.