КАК РАБОТАТ УЛТРАЗОНИЧНИ ГОВОРИТЕЛИ

- Aug 21, 2019-

Как работят ултразвуковите високоговорители

Ултразвуков говорител, Принципът на тази ултразвукова технология за възпроизвеждане на звук: вместо да използва каквато и да е конвенционална форма на звуковото устройство, той използва ултразвуков генератор за генериране на две специално обработени ултразвукови лъчи, когато двете лъчи едновременно действат върху тъпанчето на човешкото ухо. Възможно е да се произведе слух поради взаимодействие.

Знаем, че когато върху тъпанчевата мембрана се приложи само един лъч, не се чува звук. Тъй като ултразвуковата скорост има силна и контролируема насоченост, пресичането на двата лъча може да образува малка зона за намаляване на звука. Когато човешкото ухо е в тази област, звукът може да бъде чут и след като човешкото ухо не можете да го чуете, когато напуснете района.


Възползвайки се от тази функция, някои от днешните най-луксозни автомобили са оборудвани с множество набори от такива ултразвукови системи за възпроизвеждане на звук, образуващи зона за слушане на всяка седалка, така че всеки пътник може да избере любимото съдържание, но не един друг. Всяка намеса се генерира, без да се засяга разговора между пътниците.

Патентованият ултразвуков говорител, Той има разстояние за разпространение 3-100 метра.

Размер: 315 * 155 * 75мм

Ъгъл на насочване: ± 15 °

Максимална мощност: 30W

Ниво на звуково налягане: 85dB при 1kHz / 1M

Общо хармонично изкривяване: 0,5%

Аудио вход: 3,5 мм аудио порт